Bengálská kočka je velmi energické, vznešené zvíře s nezaměnitelným kožíškem s výraznou kresbou. Tygřík, který si vás získá svojí inteligencí a učenlivostí. Ačkoliv bengálská kočka vypadá jako z divočiny, překvapí vás svou přátelskou povahou a sklony k lumpačení. Jaké jsou její další pozitivní vlastnosti?

Pokud potřebujete věrného kočičího parťáka, který vás bude mít rád a bude s vámi chtít trávit čas, bengálská kočka je trefa do černého. Bengálské kočky jsou také velmi inteligentní, takže je snadno naučíte různým kouskům. Stejně tak s vámi budou rády trávit čas venku na procházkách na vodítku. Pokud tedy nechcete psa, ale přesto hledáte parťáka na výlety, bengálská kočka je to pravé plemeno.

Bengálské kočky nejsou příliš vybíravé ani náročné v jídle, takže tomuto aspektu nemusíte věnovat zvýšenou pozornost. Toto plemeno se také výborně přizpůsobí stylu života svého majitele a také prostředí, pokud v něm bude mít dostatek podnětů a možností se vyřádit.

Potřebují pozornost a intenzivní kontakt. Jsou společenským, aktivním plemenem a nenechají vás nikdy o samotě. Pokud chcete kočku, o kterou nemusíte příliš pečovat, vyberte si bengálskou kočku. Její srst je jemná, krátká a toto plemeno příliš často nelíná.

7 důvodů, proč si nepořizovat bengálskou kočku

1. Pokud chcete tichou, klidnou kočku, která bude celý den vyspávat na gauči, poohlédněte se raději po jiném plemenu. Bengálské kočky jsou velice energické.
2. Bengálská kočka potřebuje dostatek podnětů ve svém okolí. Pokud se nudí, brzy vám to dá najevo svým řáděním.
3. Bengálská kočka je tak chytrá a šikovná, že vám bude otevírat skříně a dvířka a vytahovat ven věci, pokud nebude mít dostatek zábavy.
4. Pokud chcete kočku, která se zabaví sama i v době vaší nepřítomnosti, bengálská kočka nebude ta pravá.
5. Bengálská kočka má velmi silný lovecký instinkt. Pokud ji budete nechávat bez dozoru s křečkem či jiným menším domácím mazlíčkem, je velmi pravděpodobné, že hlodavec dlouho nepřežije.
6. Bengálské kočky jsou poměrně drahé, protože se jedná o exotické a u nás stále málo rozšířené plemeno.
7. Bengálská kočka je poměrně teritoriální. Pokud chcete chovat více koček nebo k ní pořídit pejska, nejlepší je si je pořídit současně. Jinak může docházet k válkám.

Zdroj: ireceptar.cz, zoohit.cz