Na prodej je šestipatrový dům v Chelsea, ve kterém bydlel herec Kieran Culkin proslulý rolí Fullera McCallistera ve filmu Sám doma, a kde si také zahrál po boku svého bratra Macaulayho.

Dům byl postaven v roce 1920. V roce 2015 ale prošel důkladnou přestavbou. Před rekonstrukcí se stavba skládala z přízemních obchodních prostor a dvou horních bytových jednotek.

V rámci rozsáhlé proměny ale přibylo další patro a všechna podlaží byla sloučena, aby se místo proměnilo v jednu masivní nemovitost pro velkou rodinu. Dům se nyní může pochlubit opravdu velkorysou a nadstandardní obytnou plochou 11 tisíc metrů čtverečních.

Hned po překročení prahu je zřejmé, že se jedná o skutečně luxusní místo. Vysoké dvojité vstupní dveře se otevírají do velkolepé haly, v níž se nachází unikátní prosklená výkladní garáž. Za garáží se nachází mramorem obložené foyer vedoucí k nejmodernějšímu kinu o rozloze téměř 600 metrů čtverečních.

Aby kupující neodradila myšlenka, že budou muset neustále chodit všech 6 pater po schodech, je místo vybaveno skleněným výtahem, který vás doveze až na střešní terasu.

Druhé podlaží tvoří obývací pokoj se skleněným krbem, jehož hodnota prý přesahuje 100 tisíc dolarů. Dále je zde také velká kuchyň se dvěma ostrůvky obloženými hnědým mramorem. Tato místnost sousedí s velkou terasou s deseti místy k sezení a kompletně vybavenou venkovní kuchyní.

Ve třetím patře se nacházejí dva apartmány pro hosty a jídelna, ze které se dá sejít na terasu umístěnou ve druhém patře. Elegantní apartmá majitelů zabírá celé čtvrté patro a může se pochlubit kuchyňským koutem, dvěma obývacími pokoji, šatnou po celé délce domu a dvěma luxusními koupelnami. Další dvě ložnice, knihovnu či domácí kancelář a terasu najdete v pátém patře.

Zapomenout bychom neměli ani na neobyčejný sklep. Ten je vybaven posilovnou, jógovým studiem, salonkem, parní lázní, saunou a dlouhým bazénem. V areálu se nachází také klimatizovaná vinotéka se 400 lahvemi.

Třešničkou na dortu je střešní terasa se zahradou, vířivkou a výhledem na panorama New Yorku. Z jižní terasy je dokonce vidět vrchol Empire State Building.

Zdroj: dirt.com, profimedia.cz