V poslední době se hodně mluví o udržitelnosti, což znamená pořizovat si to, co opravdu potřebujete, a kupovat věci kvalitní, které dlouho vydrží. Náš malý předvánoční supermarket spotřebičů je důkazem, že moderní a udržitelné se může pěkně doplňovat.

Nezůstane ani smítko

Čím větší domácnost, tím spíš se musí uklízet denně, a to chce čas a také energii. Práci usnadní nové aku vysavače Electrolux 800. Například model Ultimate slibuje sací sílu 153 wattů. Hladce zvládne přechod z tvrdé podlahy na koberec a automaticky nastaví ideální režim právě podle toho, jaký povrch vysává. Ruční jednotku třeba na úklid pracovní desky kuchyně vyjmete jedním stiskem tlačítka, stejně snadno vysunete teleskopický nástavec pro likvidaci pavučin u stropu. A zvířecí chlupy? Ty jsou pro něj doslova hračka.

Péče o prádlo

Nové pračky série 9000 s technologií AbsoluteCare filtrují a čistí vodu od minerálů, což je k oděvům šetrnější, navíc pak stačí i menší množství pracích prostředků se stejně dobrým výsledkem. Sušičky této řady zase využívají senzory, aby ani péřovka nebo peřina nebyly po vysušení jako tresky, ale zůstaly nadýchané a rovnoměrně usušené. Nejde ovšem jen o technologie, nové pračky a sušičky získaly slavný červený puntík, ocenění Red Dot Design Award 2022.

Pro malé byty

Máte malý byt nebo ještě menší pronájem? Vám může přijít vhod pračkosušička Philco PLWDI 1486 BBI určená do vestavby. Při praní počítejte s kapacitou 8 kg a při sušení 6 kg. Kromě motoru s desetiletou zárukou potěší i 16 programů, včetně Můj program (nastavíte si vlastní parametry praní/sušení, které chcete často využívat), a rovněž jedna rychlovka (kombi program 1 hodina, prádlo vypere i usuší do 60 minut).

Bezpečná kuchyně

Překáží vám v kuchyni spousta kabelů od drobných spotřebičů? Vyzkoušejte aku novinky značky Sencor do kuchyně, které vám nejen před Vánocemi přijdou vhod. Jde o ruční šlehač, sekáček potravin a tyčový mixér s příslušenstvím. Přístroje lze samozřejmě použít i po vybití integrované Li-Ion baterie, jen už s nimi a s nabíječkou musíte zamířit k nejbližší elektrické zásuvce.

Používáte často mleté maso?

A stále si ho necháváte zpracovat u řezníka? Jde to i doma, když si pořídíte bytelný mlýnek Catler MG 800. Pak svá oblíbená jídla jako masové koule do rajčatové omáčky, domácí karbanátky nebo sekanou můžete doma chystat v moment, kdy chcete, a neřídit se otevírací dobou řeznictví. Celokovový mlýnek s příkonem 400 wattů má pojistku proti přehřátí, jednoduché ovládání (tlačítkům nevadí mastné ruce) a velký LCD displej. Kromě tří mlecích disků se hodí i nástavec na klobásy.

Mytí nádobí téměř bez práce

Nová myčka Gorenje GV693C60UVAD je pro větší rodiny, má tři koše a pojme až 16 sad nádobí. Aby bylo skutečně suché, to slibuje systém Smart UltraDry se dvěma ventilátory a řízenou výměnou vzduchu při pootevřených dvířkách v závěru sušení (dvířka se otevírají automaticky). Bonus navíc? Mechanismus posuvných dveří umožňuje montáž myčky do jakéhokoliv typu kuchyňské skříňky bez ohledu na délku dvířek nebo výšku soklu.

Zdroj: AEG, Catler, Electrolux, Gorenje, Philco, Sencor