Například dorazil úplně nejúžasnější stůl na světě. S lavicí, zatím bez židlí, ty ještě schnou po namoření do barvy koňaku. S tím stolem sama nepohnu, a když tam sedí člověk sám, není vidět. To je přesně ten stůl, kolem kterého se může sejít opravdu celá rodina. A všichni si mají kam sednout! Ještě k tomu budou obloženy i ty schody na terasu, trochu ztěžují přístup ke stolu, ale bohužel nejdou odstranit. Tak je alespoň uděláme pěkné a uvidíme, jak to bude fungovat. Ale protože truhlářovi marodí děcka a manželka je také v pracovním procesu, musí hlídat a montáž se nám krapet posouvá.

Já jsem k velkému zklamání zjistila, že v píseckém OBI mají poměrně slušně zásobené oddělení podlah, které jsem vůbec nenavštívila, protože jsem jezdila jen na druhou stranu, kde jsme kupovali maxikýble barvy. Takže úplně zbytečně čekáme na zásilku podlahové krytiny do ložnice, kterou jsme mohli koupit hned. Sice by šla položit až teď, po vymalování a udělání pořádku po zednících, ale teď je lepší než za 2 týdny! Snad tedy nebudeme muset čekat delší dobu, než slibuje dodavatel i-podlahy.cz.

Protože třeba levne-elektro.cz také slibuje vše skladem, ale zásilka elektrospotřebičů a dalšího příslušenství do kuchyně se zasekla kvůli dřezu. Nakonec dodali vše bez dřezu a stále čekáme na dodací termín. Musím jim pořád psát, protože sami se neozvou. To mi nepřijde úplně ideální a já jim samozřejmě zaplatila dopředu. Chyba! A před tímto platebním způsobem mě všichni varovali. Tak snad se dočkáme a kuchyň bude kompletní. Truhlář mě ubezpečil (asi pod vlivem přeplněného skladu našimi elektrospotřebiči), že už mají objednaný materiál a koncem února začínají naši kuchyň vyrábět.

Téma: Opětovná rekonstrukce koupelny

Takže co se teď bude dít? Maluje se přízemí domu, nasazuje se sanita, a tím pádem se zjistily i nedostatky. Takže jsem musela opět zapojit Jindříška (to je pan Havel z předešlých dílů, ze SIKA).

Protože nám toho docela dost chybí i přebývá, musíme udělat výměnu. Něco potřebujeme fajnovějšího, něco obyčejnějšího. Například pisoár jsme objednali krásný, s poklopem, ale kdybychom si nechali tento, musíme vysekat půlku záchodu, abychom ho mohli podomítkově zabudovat. Ten záchod, který je čerstvě krásně obložen těmi dlaždicemi, pro které jsem musela jet dvakrát, neboť došly. Prý potřebujeme pisoár s horním splachováním. Když jsem to ale řešila s Jindříškem, tak mi připomněl, že ten s horním splachováním nebude s poklopem, bude to ten hospodský nehezký a věčně počuraný. Pak máme baterii navíc, potřebujeme jen držáček na sprchu. Splachovací tlačítka jsme nekoupili vůbec, sice to bez nich splachuje, ale když si představím vrozené mechanické schopnosti našeho malého synka v akci, nepřežilo by splachování ani den (rozebere vše, co mu kdo nechá podržet – a odmítá to spravovat už i můj manžel!).

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA: - Jak jsme k domu přišli - Papíry, papíry, papíry - Domem křížem krážem - Takhle by měl vypadat - Začínáme stavět - Bouráme a vyklízíme - Bouráme a zahradničíme - Jak se staví vnitřek domu - Zase jsme na začátku - Akce skleník - Konečně stavíme - Kontrolní den - Žádná deprese - První faktura - Život není náhoda - Druhá faktura - Kartonová kuchyně - Toskánská kuchyně - Radost po dovolené - Chválím, kudy chodím - Uniforma dělá své - Přituhuje - Jak v Kocourkově - Nic neběží podle plánu - Nic se rozebírat nebude - Ekologické vytápění - Mšice - Ten beton musí pryč - Říjen je krásný měsíc - Pátek třináctého - Betony - Zavařování - Výměna - Listopad - na pec si vlezem - Stavební úřad - Zádrhel v koupelně - Řemeslníky seženeš v hospodě - Topíme - Topení II. - Trenýrková teplota - Novoroční splín - Teorie závisti - Nebuďte odevzdaná - Skladové hospodářství

Teď jsme s manželem naštvaní, že jsme neuhlídali instalatéra, kterému bylo jedno, jak vyvede vodu, obkladač to podle toho obložil, jak to bylo připravené. Tak vychládáme a asi to necháme předělat. Sice budeme zase bourat, ale snad to nebude nic velkého. A i kdyby, jeden den práce za to stojí, než pak chodit na záchod a kolem pisoáru odhánět mušky.

Pak budeme muset vše opět umýt. Okna jsou také pěkně šmouhatý, hlavně ta dole, ale protože tam se ještě maluje, nechvátá to.

A já jsem mohla štětkovat. Obdržela jsem malý kyblíček s barvou, štětcem a hadr. Se slovy: „to musí dělat někdo zodpovědnej, kdo to vidí a kdo to taky po sobě hned utře!“ Manžel mě nechal doma samotnou a já jsem odstraňovala piliny z dřevěné podlahy přilepené na bílé zdi pod radiátorem, což šlo fakt špatně. Ale pak když jsem to vyštětkovala, bylo to krásné. Předtím měl štětkovat starší syn, ale toho to opravdu moc nebavilo. Neustále chodil za námi do kuchyně, hrál si s bratrem, což samo o sobě bylo divné, a pak seděl a čekal na oběd. A pak manžel nevydržel, poslal je ven stavět sněhuláka a štětkováním pověřil někoho, o kom ví, že se na něj může spolehnout.

Téma: Finance

A také se konečně snad pohne to naše čerpání hypotéky. Původní odhadkyně je v porodnici, a tak banka nemůže nic namítat proti výměně odhadce. Snad tento uzná, že naše investice za posledních pár měsíců byla vyšší než padesát tisíc a my dočerpáme. Tím pádem budeme moci očekávat i fakturu za podlahy s klidným srdcem bez arytmie.

Zatím vyčkávám na řešení mé šatny. Když jsem to probírala s Kačenkou K., tak její srovnání nákladů truhlář versus nějaký nábytkový řetězec vycházel ve prospěch truhláře. Tak až k nám přijdou obkládat ty schody, budu muset udeřit a zjistit pravdu. Protože mít vyrobenou šatnu na míru je lákavé.

A také jsem byla v jednom šikovném bazárku, kde prodávají roztomilé stolečky, komody a skříňky, to by se mi tam také hodilo.

Pořád si myslím, že jsem se měla věnovat studiu stavební fakulty, protože ty zkušenosti člověk prostě za jednu stavbu nenačerpá. A do více staveb se již s mužem nechystáme. I když už vím, že říkat nikdy se nevyplácí.

Začala jsem nyní zase hodně číst, a když si představím, jak si lehnu na pec, nahřeju zkřehlé slabiny a zachumlám se s knihou do deky, už se nemůžu dočkat. To bude tak krásné!